Psiholosko savetovaliste – terapija psihologa

Kod nas još nije zaživela praksa da kada imamo neki problem odemo u psiholosko savetovalište u zatražimo pomoć psihologa. Ako gledate američke filmove videli ste da oni redovno posećuju psihologa, psihološka savetovališta i idu na terapije psihologa. Kod nas još važi ono staro balkanski, malo zastalo mišljenje da samo lud čovek ide kod psihologa. Zat i često pomisao nisam ja lud pa idem kod psihologa.

Terapija psihologa – anksioznost,  depresija

Mi smo zemljakoja je u tranziciji, život u Srbiji je pod stalnim stresom, borba i navlačenje i razvlačenje od prvog do prvog u mesecu je naša svakodnevnica i nešto na šta smo već oguglali. Sigurnost na poslu  više niko nema, ai to malo prihoda nam omogućava da preživimo. Anksioznost i napadi panike, padovi u depresiju nisu samo nešto što se dešava drugama, takvi problemi dešavaju se i vama. Možda je odlično rešenje otići što pre u psihološko savetovalište, jer u početku dovoljna je terapija psihologa. Depresija dolazi kao posledica kada je osoba u konstantnom stanju zabrinutosti i panici, odnosno u anksioznom stanju. Nakon napada panike osećaj zbunjenosti ostaje, a osoba postaje tužna što joj se to dešava.

Izlečenje je kompleksno da bi ga sada objasnio, ali glavni cilje je preusmeravanje misli i izbegavanje preokupiranja svojim unutrašnjim stanjem. POtrebna vam je terapija psihologa i najbolje je da ne odlažete odlazak u psihološko savetovalište.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *